Porcja dla 2 osób
SAŁATKA
1 główka sałaty lodowej (może być inna - według upodobań)
1 podwójna pierś z kurczaka
grzanki z ok. 4 kromek chleba
sól i pieprz
DRESSING
3 łyżki majonezu
sok z połowy cytryny
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka oliwy truflowej
1 ząbek czosnku
szczypta pieprzu
Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki. Kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na oliwie na złoty kolor. W trakcie smażenia solimy, pieprzymy; ja lubię dodać jeszcze jakieś zioła np. tymianek. Kromki chleba kroimy w kostkę i na odrobinie tłuszczu smażymy na złoty kolor.
Przygotowujemy dressing mieszając ze sobą wszystkie składniki, dodajemy zmiażdżony czosnek, odstawiamy.
Sałatę rozkładamy na talerzach, dodajemy kurczaka, grzanki i przed samym podaniem całość polewamy dressingiem.
Przygotowujemy dressing mieszając ze sobą wszystkie składniki, dodajemy zmiażdżony czosnek, odstawiamy.
Sałatę rozkładamy na talerzach, dodajemy kurczaka, grzanki i przed samym podaniem całość polewamy dressingiem.
SMACZNEGO!
Znacie/lubicie sałatkę cezara? A może przygotowujecie ją inaczej? Podzielcie się!
Uwielbiam i grecką i cezara...ogólnie kocham sałatki ;)
OdpowiedzUsuńCzęsto robię taki mix s.lodowa, rukola, kukurydza, pomidor, marchewka surowa, mozarella,oliwa i ocet balsamiczny...niami ;)
ooo, musze wypróbować Twoją wersję!
UsuńUaaaaaaA!!!!
OdpowiedzUsuńTaka godzina a ja sałatki oglądam!
Mój brzuch protestuje!!
Miałam wczoraj ten sam problem oglądając ciekawe przepisy na innych blogach ;)
Usuńmnaimmmmm, pięknie to wygląda :)
OdpowiedzUsuńi pysznie smakuje :)
UsuńUwieeelbiam tę sałatkę :)
OdpowiedzUsuńKochał sałatki! Twój przepis mnie zainteresował ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)